Over ons

De gezinsopvang heeft als hoofdopvoedster: Dolien. Zij heeft al jaren ervaring als kinderbegeleidster in de naschoolse opvang. Via volwassenonderwijs studeerde ze bij tot onthaalmoeder. Naast de nodige studies en werkervaring, heeft zij ook zelf ervaring als moeder van een zoontje en weet ze als geen ander hoe en wat ouders belangrijk vinden in het opvangen van een kindje. Zij zal dagelijks uw kindje begeleiden en verzorgen maar zij zal ook de ouderlijke contactavonden organiseren.

Ondersteuning

Wij hebben drie “achterwachten”. Deze mensen staan paraat om extra begeleiding te bieden tijdens georganiseerde knutselactiviteiten, doe- activiteiten, zomeractiviteiten, … maar alsook in zeer moeilijke en minder aangename situaties. Zoals brand, ongelukjes, … . In de eerste plaats zijn deze mensen steunpilaren van de hoofdopvoedster maar staan ze ook paraat uw kindje de beste zorgen toe te dienen en alles in goede banen te leiden. Zij zijn uiteraard gekend bij de dienst waarbij “ de Avonturiertjes” aangesloten is.

Tim, Informaticus

Allereerst Tim, vader van een zoontje en partner van Dolien. Afhankelijk van zijn werkprestaties als informaticus, zullen de opvangkindjes hem zeker zien verschijnen bij thuiskomst. Als vaderfiguur zal hij zorgen dat de kindjes in een aangename tuinomgeving kunnen vertoeven en zorgen dat de nodige boodschappen gebeuren om een gevarieerd voedingspatroon te bieden in de gezinsopvang. Daarnaast verzorgt ook hij de website van de gezinsopvang zodat u volledig op de hoogte kan blijven van het reilen en zeilen binnen “ de Avonturiertjes”.

Frank, Gepensioneerd

Verder is er ook Frank, grootvader van een kleinzoontje en schoonvader van de hoofdopvoedster. Hij werd als achterwacht geselecteerd op basis van het maken van “de lekkerste pannenkoeken van het land”. Samen met Tim zal ook hij als eerste paraat staan bij noodgevallen. De kindjes zullen hem vooral leren kennen tijdens begeleidende activiteiten zoals kookworkshops voor de opvangkindjes. De kok van dienst in de vorm van een grootvaderfiguur die georganiseerde activiteiten tot een goed recht zal brengen. Bv: pannekoekenslagdag, de lekkerste hamburgersdag, … Jaarlijks nodigen wij onze ouders uit voor de “oudernamiddag” en zal ook hij, kok van dienst, de ouders heerlijke gerechtjes voorschotelen.

Stefanie, Student

En als laatste stellen wij u ook graag voor aan Stefanie. Zij zal vooral in de zomermaanden en vakantieperiodes een handje toesteken in onze gezinsopvang. Niemand zo fit om sportspelletjes uit te voeren en mee te genieten van waterspelletjes. Een jeugdig persoon die leven in de brouwerij kan brengen maar vooral ook een sterk groepsoverzicht kan bewaren. Met haar ervaring als hondencoachbegeleidster ziet zij als geen ander kleine details en kan zij ook meewerken aan een leuke kindvriendelijke groepssfeer. Op regelmatige basis werken wij aan een thema in onze gezinsopvang waarbij doe-activiteiten en knutselactiviteiten gekoppeld worden aan het dagelijks leven in de gezinsopvang.