Wenperiode

Als gezinsopvang bieden wij de ouders de kans om in de week voor de eigenlijk opstart samen te werken met de hoofdopvoedster. De wenperiode verloopt in drie fases. Tijdens de eerste fase vragen wij aan de ouder om langs te komen gedurende een uurtje tijdens een rustig moment van de opvang. De ouder blijft bij het kindje en maakt kort kennis met de andere opvangkindjes en de hoofdopvoedster. Bij de tweede fase komt het kindje een halve dag in de opvang zonder de ouder maar slaapt het nog niet in de opvang. In de laatste fase vragen wij de ouder het kindje te brengen alvorens het middagdutje om zo de eerste keer te slapen in het persoonlijk opvangbedje. En komt de ouder het kindje ophalen bij het einde van de opvang. Weliswaar houden we rekening met de eigenheid van het kindje en vragen we de ouders om hulp door een knuffeltje of een gedragen shirt dat naar één van de ouders ruikt.

Het “Avonturiertjesrugzakje”

Gelieve als ouder een zelfgekozen rugzakje of verzorgingstas mee te geven met het kindje naar onze gezinsopvang. In dit” Avonturiertjesrugzakje” vragen wij allerlei zaken mee te brengen op dagelijkse basis om het verblijf van uw kindje zo aangenaam mogelijk te maken:

  • Pampers of luierbroekjes
  • Reservekledij
  • Reserve ondergoed
  • Fopspeen, knuffel of doekje
  • Heen- en weer schriftje
  • Voedingsflesjes met doseerdoosje
  • Pyjama (middagdutje)
  • Medicatie indien nodig

Hygiëne

Voor de hygiëne vragen wij de ouders om voldoende reserve kledij mee te brengen. Bij een ongelukje zal u kindje ook verzorgd worden en wij wensen dit op een correcte manier te laten verlopen. Een persoonlijk kammetje of borsteltje draagt bij tot een persoonlijke hygiëne en wordt gebruikt na het middagdutje. Deze zijn uiteraard voor persoonlijk gebruik.

Om de vloer hygiënisch te houden vragen wij onze peuters te voorzien van laarsjes en huispantoffels. Deze worden niet voorzien door de gezinsopvang maar zijn aan te kopen door de ouders zelf. Elk kindje heeft zo zijn persoonlijke laarsjes om in de tuin te spelen alsook pantoffels om binnen de speelhoekjes te ontdekken. Uiteraard hoeft u deze niet elke dag mee te brengen maar kunnen deze in de opvang blijven.

Naschoolse opvang

Wij zijn bereid om tijdens de vakanties grote broer of grote zus op te vangen in onze gezinsopvang. Of misschien heeft u geen broer of zus in onze gezinsopvang maar bent u hopeloos en radeloos op zoek naar opvang tijdens de vakantieperiodes? Kindjes tot 4 jaar zijn welkom in onze gezinsopvang. Wees er wel snel bij om je opvangplaatsje te garanderen want volzet is volzet. Aangezien “ De Avonturiertjes” gebonden is aan een erkende dienst moeten wij onze bezetting van 8 kindjes fulltime respecteren tijdens deze vakantieperiodes. Voorlopig is er nog plaats, voor navraag kunt u ons altijd contacteren via onze rubriek “Contact”.

Openingsuren

De gezinsopvang “ De Avonturiertjes” is geopend van maandag tot en met vrijdag van 5u30 ’s morgens tot 16u45 ’s avonds. Maar misschien bent u als ouder op zoek naar een opvanginitiatief dat uw kindje kan opvangen buiten deze openingsuren. Contacteer ons via onze website en wij kijken mits haalbaarheid en het gevraagde voorstel of wij voor u een uitzondering kunnen maken. Uiteraard maken goede afspraken een goede verstandhouding. Hou rekening dat er voor uw kindje ook een haalbaarheidsfactor meespeelt en dat een vaste structuur nodig is voor een goede ontwikkeling van uw kindje.