Oudercontacten

Als gezinsopvang organiseren wij een viertal oudercontacten per jaar. Over een periode van drie maanden laten we de ouder(s) samenkomen met de hoofdopvoedster tijdens een persoonlijk gesprek buiten de openingsuren van de gezinsopvang. Tijdens dit gesprek bespreken we de ontwikkeling van het kindje in de opvang. Deze gesprekken geven ook de gelegenheid naar de ouders toe om opmerkingen en/of klachten bespreekbaar te maken.

Naast deze oudercontacten bieden wij dagelijkse communicatie via het heen- en weer schriftje. In dit schriftje noteren wij dagelijks informatie die u als ouder kan waarderen. Ook u mag zelf notities of opmerkingen geven in dit boekje zodat dit een wisselwerking blijft van communicatie en informatie om het verblijf in onze opvang zo aangenaam mogelijk te maken.

Niets mag u weerhouden om een persoonlijk gesprek aan te vragen met de hoofdopvoedster. In de mate van het mogelijke wordt er zo snel mogelijk een gesprek ingepland in de agenda van “De Avonturiertjes”. Om de werking van de opvang niet te verstoren is het voor ons niet mogelijk dit te organiseren tijdens de openingsuren. De veiligheid en de zorgzaamheid moet gegarandeerd blijven voor de andere opvangkindjes.

Het ouderportaal

Ons ouderportaal is eigenlijk een aanvulling van het heen- en weer schriftje over het reilen en zeilen van de “Avonturiertjes”. Via een gebruikersnaam en wachtwoord krijg je toegang tot het ouderportaal. De deur gaat als het ware open naar wat er gebeurd in de opvang, naar wat er gaande is tussen die vier muren terwijl jij als mama of papa aan het werk bent.

Naast algemene mededelingen, verlofplanning, mee te brengen lijstjes, … kun je meer te weten komen over doe- en knutselactiviteiten. Let wel: door de login en het wachtwoord zijn de foto’s ook extra beveiligd en kan niet zomaar iedereen deze foto’s bekijken.